T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ERCİŞ - Erciş Güzel Sanatlar Lisesi

Tarihçemiz

Kurum olarak Müzik ve Resim alanlarının yanında Yükseköğretim'e hazırlayıcı eğitime önem vermekteyiz. Çünkü yükseköğretime taşınmayacak yeteneklerin ya şartlar dâhilinde söneceğinin ya da en fazla dar bir çerçevede kalacağının bilinciyle hareket etmekteyiz.   Ayrıca okulumuzun temel kuruluş amaçlarının en önemlilerinden biri de öğrencileri yükseköğretime hazırlamaktır.

 

Erciş Güzel Sanatlar Lisesi 2020-2021 yılında Sahil Kent Mahallesinde bulunan Şehit Abdulkadir Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait binada geçici olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzda 9 ve 10. Sınıflarda Resim ve Müzik alanlarında toplam 64 öğrencimiz bulunmaktadır. Dileklerimiz en kısa sürede güzel ilçemiz için planlanan güzel sanatlar liseleri için belirlenen tip okulumuza kavuşmak. Tür olarak Türkiye'de 90 adet güzel sanatlar lisesi bulunmaktadır. İlçe değil bir çok ilde bile güzel sanatlar lisesi yoktur, bu durumun da ilçemiz için bir ayrıcalık olduğunu düşünüyoruz. 

 

 İlk mezunlarımızı 2023-2024 eğitim öğretim yılında vereceğiz.

Müzik ve resim alanlarının yanında yükseköğretime hazırlayıcı eğitime önem vermekteyiz. Çünkü yükseköğretime taşınmayacak yeteneklerin ya şartlar dâhilinde söneceğinin ya da en fazla dar bir çerçevede kalacağının bilinciyle hareket etmekteyiz.   Ayrıca okulumuzun temel kuruluş amaçlarının en önemlilerinden biri de öğrencileri yükseköğretime hazırlamaktır.

Okulumuzda Müzik ve Resim olmak üzere iki bölüm vardır. Bu bölümlere özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

Her öğretim yılında Resim ve Müzik bölümlerine her bölüm için 30'ar olmak üzere toplam 60 öğrenci özel yetenek sınavı ile alınmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.10.2021 - Güncelleme: 11.12.2021 20:04 - Görüntülenme: 494
  Beğen | 7  kişi beğendi