VAN / ERCİŞ - Erciş Güzel Sanatlar Lisesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ

Aziz milletimizin inancının, kararlılığının ve vatan sevgisinin en büyük delillerinden biri olan Çanakkale Zaferi, dünya tarihine yön veren en şanlı destanlardan biridir.

Bundan 109 yıl evvel Konya'dan, Kastamonu'dan, Van'a Musul'dan, Kerkük'ten ve gönül coğrafyamızın nice beldesinden gelerek şehadet şerbetini içen 252 bin şehidimiz, bu toprakların ilanihaye vatanımız olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? / "Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın" diyerek hitap ettiği şehitlerimiz, milletimizin vatanı ve bayrağı uğruna can vermeyi en kutlu vazife olarak kabul ettiğinin de ispatı olmuştur.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale Zaferi'nin 109. yılını büyük bir gurur içerisinde değerli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz eşliğinde anıyoruz.

17-03-202417-03-2024

Yayın: 17.03.2024 - Güncelleme: 17.03.2024 22:01 - Görüntülenme: 40